Taarten maken

Vorige week hebben de laatste kinderen in onze groep hun tafeltjes diploma gehaald. En wat zijn we trots op elkaar!!
Om de leerlingen te motiveren hebben de juffen in het begin van het schooljaar de kinderen taart beloofd als dit doel behaald zou zijn. En ja, ............ belofte maakt schuld.
In het kader van "de Grote Rekendag" gooien we de planning om en gaan met de kinderen deze dag op een andere manier invulling geven.
De kinderen maken een keuze welke taarten er gemaakt gaan worden. Nadat de recepten zijn uitgedeeld gaan de kinderen in groepjes aan de slag met computers om te achterhalen hoeveel geld ze kwijt zijn wanneer ze de ingrediŽnten gaan kopen bij de supermarkt.  (Handig dat online shoppen)
Er komen al snel vragen naar boven bij sommige kinderen;  gaan we voor duur of goedkoop, vers of niet, kopen we in met een ander groepje om zo min mogelijk over te houden of niet enz.  Mooie momenten om samen in gesprek te gaan.
Op een gegeven moment komen we tot het maken van boodschappenlijstjes waarbij sommige producten samen ingekocht gaan worden. (Fijn voor de juffen natuurlijk, want die mogen betalen.....)
Nadat de boodschappen gehaald zijn in de supermarkt, moeten we natuurlijk ook nog flink aan de slag om de taarten te gaan maken. Hierbij moet je wel goed de bereidingswijze lezen, want als je een foutje maakt kan de taart zomaar mislukken en dat willen we natuurlijk niet.

Klik op onderstaande foto om te kijken wat we er van gebakken hebben.