Thema Sinterklaas


Dit is toch wel een hele gezellige en leuke tijd in groep 3.
Tijdens de rekenles leren wij sommen met oplossen met behulp van pepernoten, dat gaat natuurlijk heel goed! Ook splitsten we met pepernoten, dat maakt het rekenen wel erg leuk.

Bij het leescircuit bedachten we zinnen bij een plaatje en legden we dit op de letterdoos, schreven we woorden bij een kleurplaat van Sint en Piet, schreven we in ons oefenboek van schrijven en speelden we spelletjes op de gang.

Van Sinterklaas hebben we leesoogjes gekregen om mee te lezen, de juf had er al een paar. Maar nu kan iedereen lezen met deze oogjes en dat maakt het lezen nog leuker!

Naast al dat harde werken hebben wij ook nog tijd om hoekenwerk te doen en dat is met dit thema natuurlijk extra leuk. We bouwen stoomboten, schreven een brief voor in het boek van Sinterklaas, kleiden pepernoten met pepernotenklei om mee te splitsen en daarna maken we chocoladeletters van de klei. We maken mooie werkjes van strijkkralen. We knutselen stoomboten, Sinterklazen, Zwarte Pieten en het Pietenhuis op zijn kop. Ook maakten we verlanglijstjes en speelden poppenkast. Maar het leukste is toch wel Sinterklaas en Zwarte Piet spelen bij de boot op de gang!

Bij het thema Sinterklaas is het natuurlijk ook leuk om pepernoten te bakken, met behulp van een paar moeders hebben we dit in de klas gedaan. Mama’s bedankt voor de hulp, de pepernoten waren heerlijk!

Klik op de foto om naar alle foto’s van dit thema te gaan.